tendris nieuws

6 pagina's 1 2 3 4 5 6

Hoogvermogen led armatuur

Tendris Solutions heeft de ontwikkeling van het hoogvermogen led armatuur afgerond, de verkoop is inmiddels gestart via Lemnis public lighting. lees meer »

5 mei 2014 - Tendris - Tendris nieuws

Groene algensmurrie moet ons straks helpen aan goedkopere verf, voeding en brandstof

TNO bouwt aan algenfabriek, die alternatief moet bieden voor grondstoffen. lees meer »

24 januari 2014 - Jeroen Koot - fd.nl - Tendris nieuws

‘De planeet redden met technologie en rebels denken’

Hij verdiende miljoenen met een tv-productiebedrijf, maar zet zich inmiddels al ruim tien jaar in voor een duurzame wereld. Groene revolutionair Ruud Koornstra bracht de energiezuinige led-lamp op de markt, richtte een groen energiebedrijf op en is de aanjager van de elektrische auto in Nederland. Op de barricaden tegen de oude economie, ‘want die leeft van verspilling.’ lees meer »

13 januari 2014 - Sigma Online - Tendris nieuws

Ruud Koornstra: ‘De echte GameChangers’

‘In profetiën van de meeste culturen wordt, vaak al duizenden jaren geleden, de tijd waarin wij nu leven als duister en vernietigend omschreven. Het wordt ook wel het einde der tijden genoemd. Eén van de oudste voorspellingen omschreef duizenden jaren geleden de 21ste eeuw als volgt: “Het is de tijd waarin alle mensen op aarde gevaar lopen. Er zijn grote barbaarse machten opgekomen. Hoewel deze machten hun rijkdom besteden aan voorbereidingen elkaar weg te vagen en hun technologieën en hebberigheid ook de aarde vernietigen en alles aan een zijde draadje hangt komen er net op tijd ook nu weer helden die het tij doen keren.’ Het wordt dus dit keer wel heel spannend, spannender dan de laatste James Bond film.’ In de aanloop van de lancering van de Duurzame Jonge 100 op 15 november geven verschillende experts hun mening en analyse over de lijst. lees meer »

18 november 2013 - Duurzame Jonge 100 - Tendris nieuws

Algae Food & Fuel investeert in Delfts algen-onderzoek

Het bedrijf Algae Food & Fuel zal de komende zes jaar een belangrijke investering doen in algen-technologie die door de TU Delft is ontwikkeld en gepatenteerd. Algae Food & Fuel wil de Delftse technologie opschalen en op termijn een productielijn voor algenolie opzetten. Van die algenolie is onder meer biodiesel te maken. Het contract tussen Algae Food & Fuel en de TU Delft wordt bezegeld tijdens de Innovatie-estafette, op dinsdag 12 november in de RAI te Amsterdam. lees meer »

12 november 2013 - TU Delft en Algae Food & Fuel - Tendris nieuws

Concurrentie voor Tom de Ridder

Tom de Ridder, de radiostem die Nederland warm probeert te maken voor de betaalpasjes van MKB Brandstof, heeft er een concurrent bij. Sinds afgelopen zaterdag prijkt de naam XXImo – spreek uit ‘Ksiemoo’ – op de borst van de spelers van eredivisionist FC Twente. De Nederlandse leverancier van mobiliteitspasjes hoopt via het sponsorcontract snel aan naamsbekendheid en marktaandeel te winnen. lees meer »

22 oktober 2013 - Sander Heijne - Tendris nieuws